Tények és tévhitek a koronavírus járvány alatti utazásról

Tények és tévhitek a koronavírus járvány alatti utazásról

Az elmúlt hetek során folyamatosan érkeznek utazásra készülő, aggódó ügyfeleimtől a kérdések. A téma nem más, mint hogy mit és mit nem térít meg az utasbiztosítás és hogyan lehetünk még elővigyázatosabbak a koronavírus járvány alatti utazás kapcsán.

Mit és mit nem térít meg az utasbiztosítás?

A Sztornó termékkel kapcsolatosan adódik a legtöbb félreértés. Ez a biztosítás csak abban az esetben nyújt kompenzációt, amennyiben az utazás előtt ér bennünket valamilyen nem várt esemény. Például betegség, kórházi kezelés vagy munkaviszony megszűnése. Ha csak a járványtól való félelmünkben mondtuk le az utat, akkor a kompenzáció nem érvényes.

A Sztornó biztosítást legkésőbb az utazás előtt 30 nappal köthetjük meg. Alapja a repülőjegy, szállás, autóbérlés ára, amit minimális önrész levonásával visszakap az ügyfél, amennyiben váratlan betegség, tragédia, munkahely elvesztés indokolja az utazás lemondását.

Teendők megbetegedés vagy karantén esetén

Ha olyan országba készülünk ellátogatni, amely a vírus tekintetében nagy kockázati minősítést kapott, akkor olyan biztosítást érdemes kötni, amelyben kiegészítő tételek szerepelnek. Karanténba kerülés vagy megbetegedés esetére a Medihelp lehet a jó választás, amely a világon mindenhol fedezi a kórházi ellátást és minden kapcsolódó költséget.

Egészség- és utasbiztosítást is külön-külön kell kötni karantén esetén?

Nem kell az összes biztosítást egyenként megkötni. Léteznek olyan kombinált biztosítási konstrukciók, amelyek mind utazás, mind betegség esetén biztonságot nyújthatnak. Például olyan esetre, amikor a karantén miatt kereset kiesés veszélye áll fenn vagy ha mégis orvosi kezelésre lenne szükség.

Váratlan zárlatok

A folyamatosan változó helyzetben előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra veszélyessé minősítenek és lezárnak városokat. A Sztornó biztosítással rendelkezők, akik a lezárás előtt hazautaztak, nagy eséllyel számíthatnak a kompenzációra. Akik pedig külföldön rekedtek, azoknak ajánlott biztosításuk meghosszabbításáról gondoskodni.

Utazzunk vagy ne utazzunk?

Egyéni döntés kérdése. Egy nagyon várt olaszországi utat nyilván nem szívesen mondunk le, de a következményeket nekünk kell mérlegelni. Ha mégis az utazás mellett döntünk, inkább kérjünk tanácsot biztosítási tanácsadónktól és közvetlenül vele egyeztessünk.

Kérdése van a koronavírus járvány alatti utasbiztosítással kapcsolatban? Forduljon hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén: balazs.eszter(kukac)generalimail.hu vagy a +36 20 359 67 36 – os telefonszámon.